8ste dag zoekt


Vrijwilligers op 8ste dag
Wil je op 8 juli meewerken aan 8ste dag als vrijwilliger? Wat fijn! We kunnen je hulp erg goed gebruiken. Vul hier je beschikbaarheid in en geef aan wat je het liefste zou doen, dan nemen we contact met je op!

Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van alle vrijwilligersfuncties op 8 juli.

Matrassendragers
Matrassen ondersteunen geboortes, sterftes en vrijpartijen. Dagelijks uitrusten en slapen op een matras is vanzelfsprekend in de Westerse wereld. 8ste dag wil alle mensen die niet zo’n veilig onderkomen hebben op symbolische wijze een steuntje in de rug geven. We zoeken nog mensen die willen deelnemen aan de matrassendomino. Opgeven kan hier.

12.000 boeken!
Heb jij nog een boek dat je kunt missen? Eentje waar je bijzondere herinneringen aan hebt? Omcirkel dan een mooie passage en lever je boek in bij één van de verzamelpunten, o.a. bij de bibliotheek. Hele stapels zijn ook welkom*.

Jouw boek en de passage die je kiest krijgen een mooie plek in de Boekendomino die op 8 juli door de nieuwe bibliotheek in de Blokhuispoort zal slingeren. Hij wordt maar liefst 1,5 km lang en is gemaakt van 12.000 boeken! Als ze allemaal omvallen, verschijnen 8ste dag en Bibliotheekservice Fryslân in het Guinness Book of World Records.

Wil je een steentje bijdragen aan het laten slagen van de recordpoging boekendomino op 8ste dag? Je bent hartstikke welkom om op zaterdag 7 juli tussen 19.00 en 00.00 uur en zondag 8 juli tussen 09:00 en 14:00 uur te komen helpen met het plaatsen van 10.500 boeken bij dbieb. Voor eten en drinken wordt gezorgd. Opgeven kan door te mailen naar Jantine de Nooij (jmdenooij@gmail.com).

*Bel voor het inleveren van hoge stapels boeken even met Jantine de Nooij (06 538 801 33)

 

 

8ste dag is onderdeel van hoofdprogramma van LF2018, gratis toegankelijk en geschikt voor kinderen. Kom je kijken?