Goldbergmachine


Machine met talloze bewegende onderdelen

8 juli 2018, 13.05 uur, Leeuwarden, Raadhuisplein/Gouverneursplein

Je ziet het Pasveerkorps, dat naar het fonteintje bij de Wilhelminaboom loopt. Je hoort het water. Een machine met talloze onderdelen komt in beweging.

8ste dag is gebaseerd op het principe van de Goldbergmachine. Wikipedia omschrijft een Goldbergmachine als ‘een complex apparaat dat een zeer eenvoudige opgave onnodig langzaam, indirect en omstandig uitvoert. De verschillende onderdelen zijn zo opgebouwd, dat ze een kettingreactie geven.’ Zulke machines mogen natuurlijk niet ontbreken op 8 juli. Er staan er drie op de route.

Twee Goldbergmachines hebben jouw brein en handen nodig. Heb je zin om samen met slimme uitvinders een gekke grote machine te bouwen? Kom dan op 7 en 8 juli naar het grasveld bij de Grote Kerk of naar het Wilhelminaplein. Je mag zelf spullen meenemen, dus sleep je schuurtje leeg en verzamel autobanden, huisraad, blikken, mayonaise-emmers, een oude klok, verroeste fietsen, een pollepel…

8ste dag zorgt ook voor bouwmateriaal, dus je kunt gewoon komen en de handen uit de mouwen steken. Kinderen zijn, onder begeleiding van ouders/verzorgers, erg welkom! Meedoen is gratis.

 

‘Goldbergmachine’ wordt gemaakt door:

8ste dag | info@8stedag.nl;

Wil je weten wat 1 minuut hiervoor gebeurt?

Wil je weten wat 1 minuut hierna gebeurt?