pers


Op deze pagina vind je persberichten en afbeeldingen in hoge resolutie (300dpi). Al het materiaal is eigendom van 8ste dag en gratis te gebruiken en over te nemen voor publicatie.

Omrop Fryslân registreerde 8ste dag van begin tot eind. De uitzending is hier terug te kijken. Mocht u interesse hebben in de beelden, verzoeken we u contact op te nemen met Bente Hout – info@8stedag.nl

Logo’s en afbeeldingen

Klik hier voor rechtenvrije beelden van bezoekers en schakels van 8ste dag.

Klik hier voor een overzicht van alle beschikbare logo’s van 8ste dag.

Klik hier voor rechtenvrije campagnebeelden.

Klik hier voor rechtenvrije persbeelden.

Persberichten

Mienskip zichtbaar in alle hoeken en straten van Leeuwarden tijdens 8ste dag –  De Friese hoofdstad stond vandaag 5 uren lang in het teken van actie-reactie tijdens 8ste dag, een gigantisch community art project van Marten Winters. Bezoekers waren onder andere toeschouwer van de bruiloft van Anna en Steven, twee wereldrecordpogingen, een F16 op straat, Goldbergmachines en een beestenrace. 8ste dag was onderdeel van het hoofdprogramma van Leeuwarden-Fryslân 2018.

Klik hier voor het volledige persbericht.

Praktische informatie –  Op zondag 8 juli zien bezoekers van 8ste dag de Culturele Hoofdstad in volle actie. 5 uren lang raast een kettingreactie van mensen, performances, bouwwerken en machines door de binnenstad van Leeuwarden. Het een zet het ander in gang. Met onder andere een domino van 12.000 boeken, een F16 op straat, een bruidspaar dat trouwt, vissers, freerunners, een verdachte in de gracht, zingende schoolkinderen, getrainde goudvissen en een ouderwetse marmottenrace, maar dan met koeien.

Klik hier voor het volledige persbericht.

Omrop Fryslân zendt 8ste dag live uit op 8 juli – Op het Wilhelminaplein, het Oldehoofsterkerkhof en de Lange Pijp staan op 8 juli grote schermen, waarop 8ste dag live wordt uitgezonden door Omrop Fryslân. Daarnaast zendt Omrop Fryslân de live-registratie op 8 juli ook uit op tv, Omropfryslan.nl en via de Omrop-app.

Klik hier voor het volledige persbericht.

Nog een maand, doe je mee? – Steek je graag zelf de handen uit de mouwen? Dat kan ook! 8ste dag nodigt iedereen, jong en oud, van harte uit om samen met slimme uitvinders een gekke grote machine te bouwen. Dat kan op 7 en 8 juli bij de Grote Kerk en op 8 juli op het Wilhelminaplein, in de Vrije Bouwzones.

Klik hier voor het volledige persbericht.

Dit is de route van de kettingreactie op 8 juli! – Vanwege de omvang en het tempo van de kettingreactie is het niet mogelijk om de route van begin tot eind mee te lopen. Wil je graag een specifiek onderdeel van 8ste dag bekijken? Zoek dan een plekje langs de route. Wil je de kettingreactie in zijn geheel volgen? Dat kan op de schermen op het Wilhelminaplein, het Oldehoofsterkerkhof en de Lange Pijp, waar een live-registratie wordt uitgezonden door Omrop Fryslân.

Klik hier voor het volledige persbericht.

Nog twee maanden! De kettingreactie bestaat uit ruim 50 culturele en sociale projecten, zogenaamde ‘schakels’. Niet eerder werkten de makers van deze projecten samen, aan zoiets groots. Met het vertellen van verhalen en het laten slagen van 8ste dag als motivatie, weten mensen met verschillende achtergronden en levensstijlen elkaar makkelijker te vinden. We lichten tweewekelijks een aantal van deze schakels uit in een persbericht.

Klik hier voor het volledige persbericht.

Een vooruitblik op 8 juli met Marten Winters – 12.000 boeken, instortende bouwwerken, afgeknipte staarten, een caravan die op water rijdt, een bruidspaar dat elkaar (echt!) het ja-woord geeft, een F16 en twee wereldrecords. 8ste dag belooft een fantastisch spektakel te worden. Maar hoe ziet dat spektakel op 8 juli er precies uit? Artistiek leider Marten Winters blikt vooruit op de dag in een video.

Klik hier voor het volledige persbericht.

 

Voor meer informatie neemt u contact op met Bente Hout
info@8stedag.nl / 0642931637