Boekendomino


Wereldrecordpoging met 12.000 boeken

8 juli 2018, 16:45 uur, Leeuwarden, Blokhuisplein

Je staat in de nieuwe bibliotheek van Leeuwarden, dbieb. Je hoort omvallende boeken, in een vast ritme. Je volgt met je blik de sliert van boeken, die netjes opgesteld staan op de grond, op trappen, op kasten. Ze wachten op het tikje. Het geluid komt dichterbij.

Het wereldrecord boekendomino staat nu op 10.200 boeken. 8ste dag wil dat record verbreken met 10.500 boeken en zo in het Guinness Book of World Records komen. In de stad die eerder bekend was vanwege Domino Day, moet dat lukken, denken we. De anderhalf kilometer lange sliert start op het plein van de Blokhuispoort, loopt dwars door dbieb en eindigt aan de andere kant van het gebouw.

Iedereen kan meedoen aan Boekendomino, door een boek in te leveren dat veel voor jou, of voor iemand anders, betekent. Heb jij nog een boek dat je kunt missen? Eentje waar je bijzondere herinneringen aan hebt? Omcirkel dan een mooie passage en lever je boek in bij één van de verzamelpunten, o.a. bij de bibliotheek. Hele stapels zijn ook welkom*.

Jouw boek en de passage die je kiest krijgen een mooie plek in de Boekendomino die op 8 juli door de nieuwe bibliotheek in de Blokhuispoort zal slingeren. Hij wordt maar liefst 1,5 km lang en is gemaakt van 12.000 boeken! Als ze allemaal omvallen, verschijnen 8ste dag en dbieb in het Guinness Book of World Records.

*Bel voor het inleveren van hoge stapels boeken even met Jantine de Nooij (06 538 801 33)

 

‘Boekendomino’ wordt gemaakt door:

Wil je weten wat 1 minuut hiervoor gebeurt?

Wil je weten wat 1 minuut hierna gebeurt?